Over Karin

Vanuit een diep verlangen in mezelf om te 'weten' en te begrijpen, ben ik op zoek gegaan naar wie ik ben en wat mij drijft en passioneert.  Het ontdekken van andere dimensies in het leven en in mezelf vertaalde zich eerst in reizen naar andere werelddelen, ontdekken van andere culturen, ontmoeten van mensen over heel de wereld...  Toen ik ontdekte dat dit reizen een bepaalde leegte in mezelf niet kon vullen, ben ik aan een innerlijke reis begonnen.

Van nature zoek ik naar diepgang en naar intens leven en geraak ik ontroerd van de schoonheid van mensen en natuur. Mijn eigenschap van hoogsensitiviteit ligt hiermee aan de grondslag. Het maken van die innerlijke reis betekende stoppen met leven vanuit mijn gedachten en beelden die ik over het leven gecreëerd had doorheen mijn vroegere levenservaringen. Het was ook een duidelijk besluit voor mezelf: ik wil ervaren en leven, hier en nu! Ik ben geboeid door communicatie en de invloed van constructieve communicatie. Steeds op zoek naar oplossingen en mogelijkheden ontdek ik telkens weer hoe rijk het leven is. Deze ervaringen wil ik graag delen.

Ik heb een 4-jarige opleiding Transpersoonlijke Psychotherapie gevolgd bij Cheiron vzw. Daarnaast heb ik een opleiding Familie- en Organisatieopstellingen gedaan bij Indra Torsten Preiss (grondlegger Bert Hellinger). Door de jaren heen heb ik verschillende cursussen en begeleidingen gevolgd rond Symboolcommunicatie voor Kinderen, communicatie (Relatie-Studio Gent), lichaamswerk (o.a. rebirthing), Lichtpuntwerk (Riet Okken), het helen van het innerlijke kind, opleiding Solution Focused coaching, Meditatie. Ik ben ook Natuurgids en Herborist.

Ik begeleid reeds jaren mensen bij hun loopbaanvragen, andere coachvragen en grotere levensthema's. Ik zoek samen met hen naar hun krachten, geef hen de ruimte om (terug) contact te maken met het vuur in henzelf. Ik vind het fantastisch en vaak verwonderlijk hoe mensen op korte termijn groeien.  Iemand gebruikte voor mijn begeleiding ooit het beeld van een tuinman die de planten verzorgt en hier en daar wat bijsnoeit en voeding geeft zodat de natuur zijn eigen weg verder kan zoeken.  En zo zie ik mezelf ook als therapeut en coach.